Thursday, September 10, 2015

Weekends at Home..



...are always the best!

There's always a domestic engineer inside of me, that gives me the serene feeling of just loving the weekend spent at home. Cooking and cleaning and reading and movie time. Sometimes just to cuddle and kiss my two munchkins. Time runs too fast. My babies will grow out of all the kissing and wet smooches and i like to savor them all now! :)


Sunday mornings at 7.30am. I wish i could wake up everyday like this :) Relax aje..duit masuk kaching kaching :p In your dreams la zahra :) Dreams worth dreaming with hopes worth hoping.





Weekends lah baru mommy sempat melayan nak makan apa.nak minum apa. buat bubur ayam pun cukup seronok dh masing2. mintak nak makan kokokrunch dgn susu dlm mangkuk tamau dlm plastik mcm bekal p skool. hehehe pagi2 selalu xsempat nk breakfast properly. semua on the go. Yalah mommy 7.30 dh kat opis. kita keep record attendence bersih supaya hati semua org senang. Buat apa yg kita boleh kawal. Tugasan kita yg diberi khas untuk kita buat kita buat dgn baik. jgn seleweng. Yang tak boleh kawal kita serah pada tuhan.

Makan-makan, main rehat, tunggu ultraman start. Itulah rutin weekend. Bila dah puas kita punggah buku. Memang boleh berjam jam mengadap buku buku mommy menelek satu persatu. Alhmdulillah. Mommy suka kalau macam tu. baca elok elok sama sama. pastu bercerita.




 Sejuk hati mommy. Collection buku memang banyak. And mmg dh byk juga koyak rabak habes dh puas baca and tergunting katanya. takpelah, janji minat and baca. esok mommy belikan yang lain pula. The boys kalau time baik, mmg baik sgt berdua. kalau time berkungfu, kita biarkan diorg berlasak. janji xde patah riuk berdarah mana mana.

Dah besar dh dua dua. Haritu duduk cuddle seblah daddynya dpn tv, iman cakap " Ehh mommy peluk daddy ni nak kawen ke?" Hehehehe. amboi pandai yerr? :) Adiknya pun, tercakap nada kuat sikit dh tarik muka, berlakon merajuk. Siap tanya "Mommy tak kesian kat adik ke? adik tengah merajuk ni.." Hehehe..3 dgn 4 thn byk ragam dan celotehnya. Kadang2 xterjangkau akal soalan soalan yg ditanya, terkulat kulat mommy cari jawapan yg age appropriate :) Mcm "kenapa telur mommy xletak dlm freezer skali dgn ayam?" or "Allah pakai kereta apa pergi kerja?" or "kenapa mommy tak pakai tudung kat dlm rumah, masa daddy ada? " hehehe 






Sesambil membaca novel kegemaran, kita bake sikit2 utk yg tersayang. apa apa pun kalau di bake, harum satu rumah itulah yg mendamaikan. I would love the boys to remember the fresh smell of the buns in the oven, and remind them of home. Biarlah cuma brownies kosong. Yang ini kegemaran amsyar, my little sweet tooth. sweet tooth like mommy ;) Inshallah, moga dua dua ingat kat mommy selalu. Apa yg kita buat sama sama masa kecil. dirumah kecil yg diorg dibesarkan ni.inshallah




Have a nice day ahead uguys. Kerja menimbun kat opis taktaulah kenapa. Hati mmg selalu kat rumah saja. Nak buat itu ini dirumah. Sekarang pun masak masak utk keluarga rs seronok sgt usai habis kerja kerja di ofis yg memenatkan. Seronok sgt suami dan anak anak makan berselera. Yalah semua pun tegur, mana tak nya suami sy yg 6 thn lps pakai size 29 skrg sudah 36 size seluarnya. semua maju kehadapan . kikikik

Have a nice september. Bulan byk perkara ni 15days countdown to SIL wedding! 2days countdown to our trip to JB! This time a lil special sebab nak ikut rombongan 10 bas ke JB! And it'll be iman and amsyar's first bus trip ever :) Mommy pun dh bertahun tak naik express bus.Doakan semuanya baik2 sahaja inshallah :)


Love,

Zahra
posted from Bloggeroid

2 comments:

Nani Othman said...

what amusing pictures. what warm thoughts. =)

Ummu Iman Amsyar said...

thanks :)

LinkWithin

jom terjah :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...